Monday, June 4, 2012

Holidayy -.-

Assalamualaikumm and a very good morning. Haha
Proudly, i woke up so early. Haha -.-
because i couldnt stand the mosquito bites all over my legs, hands and also face -.-

And im very proud to say, i left so many of my homeworks at class. Fuuu.. -.-

And i dont know if i will be able to finished up the homeworks before the teachers ask for it.

And im so bored right now.

And mosquitoes ! Please stop biting me -.-

So not cool =.=

I cant sleep all night just because of you. Dont you know sleep is very important for human? We must get enough sleep to get enough energy for tomorrow and you are the reason why i cant sleep!



Monday, May 28, 2012

Lumrah hidup :)

Assalamualaikum n happy holiday to all fellow readers :)

seronok lah kann sekarang already mid year kan. another half year then 2013. form 3, pmr , -.- kesah  pulak aku. okay , memang kesah pun. Time malammalam macam nie. Fakhira Alia still takde mood nak beraduu. Mohon ampun ibu dan ayah, anakmu tidak bisa tidurr -.-
Keseorangan dalam gelap. Tiba-tiba manusia depan latop sekarang nie, rase nak tulis pasal something, Lumrah hidup manusia. Semua orang akan rasa. Setiap orang akan rasa sayang dan disayang, tersayang ke ape2 lahh.
Itu lumrah hidup manusia, Semua orang akan rasa. Tipu sangat lah kalau ada orang cakap dia tak sayang kat siapa2 pun.. ( Habis mak kau ? ayah kau ? tak sayang ehh ? okayy ) Haha. JK, Perasaan tu memang akan muncul pun. Awal remaja ni lagi lah. Time budak-budak pun maybe ? Tapi tak ingat lah aku pernah rase ke tak. Haha. Tapi sekarang seriously aku cakap, perasaan tu ade. Rase suka, sayang, cinta ( bweekk , aku tak suka perkataan nie) kat someone kan ? Perasaan tu bagi Sayaaa , Hanyalah satu permainan. Perasaan tu akan betul-betul muncul bila kita dah maturedd , matured enough to differentiate true love and stupid monkey love -.- Haha . Perasaan tu memang akan ada. Dalam facebook , buat status jiwang-jiwang. Buat sweet, mesra. Untung lahh. Tapi, aku tension tahu tak bila fikir menda nie. so, aku amik langkah selamat. Taknak la couple, berpancaran ke bertunang ke hape. sampai betul2 usia aku matured. Perasaan suka yang muncul sekarang biarlah aku simpan dulu kan ? nanti lama-lama aku percaya dia akan pudar ( cehh, ayat ) Pfftt. Lagipun kan bagus, kita ikut cara saidatina Fatimah n Saidina Ali. Cinta dalam diam, Hanya Allah yang tahu, So Sweet :)
Fact:- Kalau kita sayang seseorang, kalau kita tak bagitahu dia, bila kita mati, mati kita dikategorikan mati syahidd, kan bagus ? Syahid kecil, Insya-Allah. Ingat, Cinta kepada Allah, Cinta kekal Abadi :D

untill we meet again ;)




Boyfriend-call-him-love-phone-favim.com-435588_large stressed out . Haha xD

Saturday, May 5, 2012

how friends should be :)

Assalamualaikum :))

Hey there,

Hari nie, Fakhira Alia sangat rindu kawan-kawan dia kat sekolah dulu. Miss the old times so much :'(
what a beautiful memory. Good things to be remembered. Wahh, sangatsangat rinduu. Kita belajar same-same.
Main same-same. Bila masuk sekolah menengah, kita split. Adoi, sakitnya rasa tu. Sakit tu tak hilang sampai sekarang. Bila ingat balik time gaduh dulu, rase menyesal, " Apesal lah aku gaduh dulu dengan kau? " ataupun ,"  kenapelah aku besar-besarkan bende kecik tu ?" dan juga , " aku yang salah time tu." bila ingat partpart yang happy pulak, " bila lagilah boleh macam tu ? " , " ehh aku rindu gila time nie" Wahh. Tapi Alhamdulillah, our friendship last till now. Love u guys so muchh :') You guys means so much to me. Aku tak tahu macam mane aku kalau takde korang. Weh, dengan siape aku nak main? Siape yang nak pujuk aku time sedih. wahh, rase sedih gilaaaa. Kosong.
  To someone, Im so sorry, sangat banyak salah aku dekat kau. Kalau lah kau ada kat sini. Aku rindu kau sangatsangat. Aku rindu duduk sebelah kauu. Gelakgelak dengan kau. Belajar dengan kau. Rindu dengan advice kau. Haha. Serious aku rindu kau gila. Kisah-kisah lame yang pahit tu janganlah ingat lagi dah. Aku ingat lagi, kita cakap nak belajar kat luar negare same-same. K, nanti kita belajar lah same-same. Haha. and again, Im sorry.
  Wahh. korangg memang takde orang yang daat ganti. Aku sangatsangat bertuah hidup kat dunia ni dan dapat kawan yang sangat memahami, sangat baik, sangat perfect lah senang -_- Jujur aku rindu korang gila. Kita gila same-same kat sekolah. Sampai aku kalau duduk dalam kelas tu memang gelak non-stop. Haha. Korang sangat sporting. Kita jahat same-same, Baik same-same. Kita cari port nak lepak lepas sekolah same-same. Kita nangis pun same-same. Haha. Bila ingat balik aku rasa macam , " wahh, syahduuu" Haha. Buat study group untuk UPSR. Hias kelas sampai aku jatuh kerusi tiga tingkat --" aku sangat ingat. Haha. Masuk toilet lelaki buat duty sebelum assembly. Haha. Main kejar-kejar lah ape. We, So sweet. Haha.
  Main dalam surau sebelum pergi additional class, Haha == yang ni memang aku tak boleh lupa. Lepas da gelak-gelak, semua orang bace quran :) ingat pesan ustazah, jangan gelak kuat-kuat, syaitan suka, Astaghfirullahalazim. Semua orang amik quran, Alhamdulillah :) Haha.
  Aku rindu main softball bile dah habis UPSR, Aku rindu nak satu team pass baton dengan korang. Haha. Aku rindu time hari sukan. Kita support sesame sendiri even kita lain-lain rumah, Haha. Aku rindu korang gilaa. Aku rindu nak lumba lari. Haha.
  Aku rindu gila nak tengok lukisan korang. Addict dengan anime dengan korang. Haha. Aku sangatsangat rindu korang. Aku teringat time korang berebut anime yang korang suka. sampai gaduh, Haha. Lawak pun ada :)
  Thanks a lot, I love u guys so much. ( More than i could say ) BESTFRIENDNEVERDIE :)

  And untuk orang yang  aku sangat sayang jugak, terima kasih jadi kawan aku. sentiasa support aku. Thanks sebab selalu tolong aku bila ada masalah. Korang sangat baik. Aku harap korang ikhlas dengan aku :)


    
Lillian, Wana, Annisa <3
Isi hidup aku dengan gelak diorang, nasihat diorang, KECOMELAN DIORANG. haha Love ya guys. XOXO


Makan same-same. Haaha. sangat la rindu

 
Hangout kat Alamanda


Aku rindu korang :')


Susah nak describe macam mane aku sayang gila kat korang, Haha


Sometimes i think we look alike, right ?



Annisa :') IMY SO MUCHH !



Kelas yang sangat gila-gila, Haha. Nasib baik aku still ada time nie :D

 kak atul , i miss you too :D


Ayien n tikah also wana


shaaaa :))


together in the car, Haha

 
I miss you lillian :')

 
K , Semua muka baikk xDD
Haha Amy daniah ! RINDU GILA KAT KAU.


my only bestfriendneverdie, best of bestfriends :))




Sports dayy , lepas lumba lari , Gold tau :P
HAHA


Haha. sangat rindu time nie.


Sayang 30th Legation jugak :)


airplane, Haha. Nice snap ;)

This is how friends should be :)

Mimi , Bella , Ayu , Pika , Aimi , Dalila , Wani , Farah , Raihana , Nisa , Alia n ramai lagi lah. Thank you very muchh :)

Tuesday, March 13, 2012

Holiday :D

Assalamualaikum ,

Wah , Setelah agak berkurun jugak lah tak update . Tibe-tibe datang mood pulak hari nie . Haha . ( Ni semua sebab wanie la nie update blog rajin sangat ) Eh , Ade name wanie , Haha . Wanie , bange sikit yaa .

Cuti sekolah nie , buat kali pertamanye Fakhira Alia tak pegi Camp Band . Haha . Pfftt . Stay kat rumah , buat kerja sekolah -_____-
Serious okay . Haha

Kitorang junior-junior sepatutnya kene rajin la datang kan . Haha . Family comes first . Budak ni bukan saje-saje taknak datang okay :'(

After about , nak dekat 9 bulan jugak lah jadi member RR , banyak benda yang  manusia Fakhira Alia nie belajar . Pentingnya kerjasama , saling bantu-membantu , dan yang paling penting sekali usaha kita . Rase macam dalam family .

Mustahilkan , takde pahit dia . Tapi , kalau kita dapat mengatasi benda tu , Kita dapat rase manis dia . Haha . LOL macam ape lah makhluk  ni bagi ceramah ^^"

                                               ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Time cuti ni , banyak jugak benda yang nak dibuat kat rumah . Bangun pagi , hari ni breakfast dengan roti vanilla with susu . Haha . Sedap :) Balik rumah je , mesti boleh rase macam-macam jenis breakfast yang diprepare ( pfftt ) oleh Mama , n sometimes saya prepare sendiri . Independent sikit ~ ( sikit je )
Kadang-kadang bangun pagi , nak breakfast tu mama buat muffin , variety flavours , sangat sedap . Haha . Mama buat time cuti je lah , memandangkan anak-anak dia yang kat asrama semua balik rumah n die pun agak free time tu . Haha .

And then , minum petang mama buat cake . Mama rajin buat kek kukus , or lebih glamour sebagai kek lapis . Kek warna warni tu . Haha . Maybe sebab mama minat semua ni , jadi anak dia yang sorang ni pun macam addicted sikit dengan kek . wewewew . Siapakah ? Haha .

  sanggup cari gambar , haha . Psycho betul lah awak --"

Serious sedapp . Haha

Mama pernah buat kek chocolate sekali , time birthday miraa , wahh .  Sedap youu , haha

Haha . K , later readers :)